(VIDEO) Emisiunea „Media Azi”, ediția 29: Cazul Jurnal TV: atac asupra libertății presei sau conflict comercial?

Subiectul dezbătut de Nicolae Negru și invitatul său, jurnalistul și lectorul universitar Arcadie Gherasim, în prima ediție din 2017 a emisiunii „Media Azi”, se referă la proaspătul conflict apărut între „Jurnal Trust Media” și Centrul de business „Skytower” și motivele care l-au generat.
Potrivit managerilor „Jurnal Trust Media”, faptul că Centrul de business „Skytower” i-a somat să părăsească sediul pe care l-au închiriat de peste șase ani constituie un atac asupra presei și presiuni din partea unor persoane politice. În replică, administrația „Skytower” spune că cererea este motivată de raționament strict comercial, și anume, că din partea Jurnal TV ar exista datorii pentru locațiune, iar acest lucru continuă de ceva timp.

În cadrul dezbaterii, Nicolae Negru și Arcadie Gherasim încearcă să găsească răspuns la întrebările: Este posibil ca o instituție mass-media să existe astăzi ca afacere în Republica Moldova? Cum se măsoară ratingul unui post TV? Ce înseamnă măsurarea audienței unei televiziuni? Și care este, în Republica Moldova, structura cea mai competentă pentru formarea unui top al televiziunilor din punctul de vedere al audienței?

Sursa: http://media-azi.md/