Curentul. md: Ludmila Barbă: R. Moldova are şansa să se integreze în UE

Republica Moldova are șansa să se integreze în UE într-o perspectivă mai îndepărtată. Declaraţia a fost făcută de către jurnalista Ludmila Barbă, în cadrul unui interviu pentru CURENTUL.

„Să nu uităm, că și cele 10 ţări, care au aderat la 1 mai 2004 au parcurs o cale de 10-14 ani pînă au obținut calitatea de membru, au efectuat mai multe reforme, unele dintre care absolut nepopulare”, a declarat aceasta.

De asemenea, Barbă crede că liberalizarea regimului de vize pentru moldoveni este un obiectiv real.

„Sunt mai multe argumente în favoarea acestei afirmații. În primul rînd, libera circulație, acordurile de liber schimb și cele de creare a zonelor economice libere sunt elementele-cheie ale Parteneriatului Estic. Moldova cu adevărat este lider printre cele şase țări, fiindcă situația este evaluată în comparație cu ceilalți 6 membri”, a explicat jurnalista.

În context, Ludmila Barbă susţine că viitorul ţării noastre depinde de fiecare din noi.

„Acum trebuie să-i convingem nu doar pe europeni că suntem serios intenționați să asimilăm valorile și standardele europene, ci si pe conaționalii noștri, care între timp au devenit eurosceptici”, a conchis jurnalista.

Vezi:
http://curentul.md/politica/ludmila-barba-r-moldova-are-sansa-sa-se-integreze-in-ue.htmlInterviul integral îl puteţi citi AICI.