Media literacy

MediaLiteracy-2Trăim într-un secol, cănd imaginile create preschimbă realitatea, cănd mass-media și alte surse de informare devin tot mai antrenate în procesele politice și geopolitice. Revoluția IT și inovațiile crează oportunități pentru disiminarea rapida a informației, iar agenda cotidiană, tot mai rar oferă consumatorilor de informație posibilitatea de a verifica veridicitatea celor expuse.

Arena Civică prin rubrica de Media Literacy își propune să contribuie la alfabetizarea consumatorilor de informație privind tehnologiile multimedia.

Capacitatea de a citi mai multe tipuri de mass-media în secolul 21 a devenit o necesitate esențială. Competența mediatică este capacitatea de a accesa, a analiza, a evalua, și de a crea mass-media. Grație alfabetizării mediatice, tinerii și adulții pot devein mai abili în înțelegerea complex a mesajelor, pe care le receptionăm zilnic de la aparatele tele- și radio, de pe Internet, din ziare, reviste, cărți, panouri publicitare, jocuri video, muzică.

La această rubric puteți citi mai multe material de presă, studii și evaluări la temă,publicate în Republica Moldova și peste hotare.